Hoor het verschil

Lawaaislechthorendheid, een ongeneeslijke gehoorbeschadiging, staat helaas al vele jaren in de top 3 beroepsziekten. Het is van groot belang om gehoorschade op de werkvloer te voorkomen. Gelukkig is gehoorbescherming tegenwoordig comfortabeler dan ooit.

3M biedt een breed scala aan gehoorbeschermers die voldoen aan de EN 352-norm: van eenvoudige zachte oordopjes tot de meest geavanceerde communicatiegehoorkappen met behoud van omgevingsbewustzijn.

Welke gehoorbeschermer past bij jou? Gebruik de keuzehulptool om snel en gemakkelijk de juiste gehoorbeschermer te vinden die aan jouw wensen voldoet.

Waar heeft u de gehoorbescherming voor nodig?

MAAK UW KEUZE

Ik wil constant mijn gehoor beschermen tegen luide geluiden. Niets meer, niets minder.

Essentiële oplossingen zijn gehoorbeschermingsproducten die u wellicht beter kent en omvatten oordopjes en oorkappen met verschilende dempingswaarden (zonder elektronica).

Ik wil in luide omgevingen mijn gehoor beschermen en tegelijkertijd kunnen communiceren, muziek luisteren en/of omgevingsbewustzijn behouden.

Vaak moeten werknemers nog steeds in staat zijn om kritische informatie te horen, zelfs als het lawaaiig is. 3M geavanceerde gehoorbeschermingsoplossingen helpen niet alleen bij de bescherming, maar kunnen u ook helpen bij het horen en communiceren in rumoerige omgevingen.

De nieuwe Europese norm voor gehoorbescherming

Alle gehoorbeschermers die in Europa worden verkocht om je te beschermen tegen schadelijk geluid, moeten CE-goedgekeurd zijn. Dit betekent dat ze getest worden volgens de Europese norm EN 352. De herziende EN 352-normen zijn in 2020 gepubliceerd en zullen vanaf juli 2024 volledig van kracht zijn. Deze normen gelden voor oordopjes en oorkappen, inclusief monteerbare oorkappen, die getest en goedgekeurd moeten worden met de geselecteerde drager.

3M zorgt ervoor dat alle gehoorbeschermers voldoen aan de EN 352-normen. Dit betekent dat je met 3M gehoorbescherming niet alleen comfortabel werkt, maar ook goed beschermd bent tegen schadelijk geluid. Of je nu simpele oordopjes of geavanceerde communicatiegehoorkappen nodig hebt, 3M biedt veilige en betrouwbare oplossingen.

Klik op de knop voor de infographic met meer informatie over de 3N 352-normen en het belang van de juiste keuze maken.


Uitgelichte producten

3M™ PELTOR™ WS™ ALERT™ XPV

De 3M™ PELTOR™ WS™ ALERT™ XPV biedt een vooruitstrevende oplossing voor wie streeft naar een veiligere en comfortabelere werkomgeving. Deze headset, deels vervaardigd uit gerecyclede materialen en werkend op zonne-energie, vertegenwoordigt een verantwoorde keuze voor zowel technologische als milieubewuste gebruikers.

Een van de meest opvallende kenmerken van de 3M™ PELTOR™ WS™ ALERT™ XPV is de mogelijkheid om op te laden via zonne-energie. Dit betekent dat je de headset altijd en overal kunt opladen, mits er een lichtbron is, wat zorgt voor een ononderbroken gebruik en vermindert de afhankelijkheid van traditionele stroombronnen. Deze duurzame oplaadoptie maakt de headset niet alleen milieuvriendelijk, maar ook uitermate praktisch in situaties waar toegang tot elektriciteit beperkt is.

Daarnaast biedt de bijbehorende app een scala aan functies die de gebruikerservaring verbeteren. Met de app kunnen gebruikers eenvoudig instellingen aanpassen, geluidsniveaus monitoren en updates ontvangen voor optimale prestaties. De Bluetooth®-connectiviteit zorgt ervoor dat je draadloos verbinding kunt maken met je apparaten, wat handsfree gesprekken en het afspelen van muziek mogelijk maakt, zelfs in lawaaiige omgevingen.

Een geïntegreerde microfoon met geluidsreducerende eigenschappen maakt vlot en verstaanbaar communiceren mogelijk, terwijl eenvoudige knoppen en spraakgestuurde functies zorgen voor een moeiteloze bediening.

De 3M™ PELTOR™ WS™ ALERT™ XPV is uitgerust met geavanceerde technologieën, zoals omgevingsgeluidsfilterende microfoons en Qualcomm® aptX™ HD Adaptive audio, wat resulteert in een hoogwaardige geluidsweergave. Kortom, deze headset biedt niet alleen verbeterde veiligheid, maar ook gebruiksgemak en comfort voor een optimale werkomgeving, met de extra voordelen van zonne-energie en een gebruiksvriendelijke app.


De juiste gehoorbescherming gaat hand in hand met de juiste veiligheidshelm.
Klik op de knop voor de veiligheidshelmen van 3M.

3M Peltor WS Alert X Gehoorkap

De 3M™ PELTOR™ WS™ ALERT™ X Headset is een Bluetooth®-headset met staafmicrofoon met onderdrukking van omgevingslawaai die verbinding maakt met uw mobiele telefoon voor handsfree bellen en streamen in luidruchtige omgevingen. De headset heeft een niveau-afhankelijke functie voor omgevingsbewustzijn en synchroniseert met een mobiele app, zodat gebruikers de headset eenvoudig kunnen instellen en aanpassen

Blijf verbonden terwijl u beschermd bent met de 3M™ PELTOR™ WS™ ALERT™ X Headset. De Bluetooth®-headset met staafmicrofoon met onderdrukking van omgevingslawaai maakt verbinding met uw mobiele telefoon voor handsfree bellen en streamen in rumoerige omgevingen. De headset helpt u te beschermen tegen gevaarlijk geluid en bevordert tegelijkertijd uw omgevingsbewustzijn via de niveau-afhankelijke functie voor luisteren naar de omgeving. De headset wordt ook gesynchroniseerd met een mobiele app, zodat gebruikers de headset eenvoudig kunnen instellen en aanpassen.

Ook te krijgen als helmversie